Vendégünk Farkas Bertalan

  • 2019. június 15. (szombat) 17.00
  • Grand Café (Deák F. u. 18.)
Farkas Bertalan űrhajós látványos prezentáció kíséretében eleveníti fel az űrrepüléshez kötődő élményeit, emlékeit, valamint dedikálja a róla szóló könyveket:
 
 

 

Dr. Remes Péter – Dr. Grósz Andor – Dr. Szabó József: A magyar repülő- és űrorvostan története

E könyv először tesz kísérletet a magyar repülő- és űrorvostan kezdetektől napjainkig tartó történetének felvázolására. A mind sikeresebben működő katona-egészségügybe ágyazva ismerhetjük meg a magyar repülőorvosi tevékenység létrejöttét, fejlődését, zászlóvivőit. Emlékezhetünk azokra, akik alapítói voltak a magyar katona-egészségügynek, azon belül a repülő- és űrorvostan fejlődésének. Olvashatunk a repülő- és űrorvostan megteremtőiről, valamint e megszületett új tudományterület továbbfejlesztőiről és eredményeiről.

 

 
Simon V. László: Farkas Bertalan. Az űrhajós
 

Egy kalandos életrajz a világ egyetlen magyar űrhajósáról. A Világűrbe 97.-ként kijutó ember, egy szabolcsi kisfaluból indult és jutott el a csillagok közé. Érdekesség, hogy a könyv a kilövés évének 35. évfordulójára lett kiadva. Ma talán leghíresebb magyarról eddig nem jelent meg könyv, holott népszerűsége töretlen. Ő a magyar nép „Bercije”. Mindenki szereti!

 

Ajánló:
Farkas Bertalan: „Az emberiség kíváncsi” (FEOL)
A Zrínyi Kiadó honlapja
A Zrínyi Kiadó könyvheti ajánlata